Werkwijze

Bij het programma voor het Survival ABC ligt de nadruk meer dan bij de anderen op het zich kunnen redden als een kind gekleed in het water terecht komt en op het helpen van een ander. 

 

Klik hier voor meer informatie over ZON.

Wat is een drijfpakje?

Een drijfpakje is een vestje met drijfmiddelen aan de voor-, en achterzijde. 

Na aanmelden en het betalen van het inschrijfgeld ontvangt iedere kind een persoonlijk "drijfpakje".  Dit drijfpakje blijft eigendom van jouw kind. 

 

Voordelen van een drijfpakje

Veiligheid!

De rits kan op de rug gedragen en is door het kind zelf dan niet te openen. Iedere kind draagt zijn eigen pakje van en naar de kleedruimte. Bij het het plotseling en nog even snel in het water springen is er dan minder kans op (bijna) ongelukken. 

 

Vrijheid van bewegen

Wij merken dat de kinderen makkelijker de schoolslag, rug en,- borstcrawl leren omdat we geen gebruik maken van armbandjes. 

 

En verder

Het drijfpakje houdt de kinderen beter warm. Daarnaast merken wij dat kinderen meer zelfvertrouwen én dus meer plezier hebben in het water. 

Voor alle diploma's geldt: Minimaal 50% van de af te leggen afstand dient in voor de kandidaat diep water te geschieden.

 

Klik hier voor de eisen per diploma.

Wat is ZwemScore

ZwemScore is een leerlingen volgsysteem waarin de instructeur de voortgang en presentie van ieder kind bijhoudt. 


Tevens biedt het Zwemschool Pieterburen ook de mogelijkheid om berichten te versturen naar alle ouders. 

 

Ouders ontvangen na aanmelding inloggegevens voor ZwemScore. Ouders kunnen ZwemScore gebruiken om de voortgang van hun kind(eren) in te zien, hun kind(eren) af te melden en het terugkijken van berichten op de mededelingen pagina.