30 januari 2016

Zwemonderwijs

Algemeen

De zwemlessen duren 30 minuten in kleine groepjes. Zo krijgt elk kind de aandacht die het nodig heeft. Wij hebben de licentie van de ENVOZ.

Stap voor stap vertrouw raken met het water en de elementaire zwem (veiligheids) technieken leren. Dit zwemdiploma is niet alleen voor Nederland, maar een zwemdiploma dat wordt gezwommen in vele landen van de wereld. De erkenning die deze diploma’s hebben is van de Internationale Federatie van Swimming Teachers Association (IFSTA). Een organisatie waar in meer dan twintig landen zwemscholen zijn aangesloten.

Eisen diploma A

Met kleding

Spring van de kant en 1 minuut watertrappelen. Zwem vervolgens 25 meter schoolslag waarbij er onder een mat door word gezwommen. Zwem aansluitende 25 meter enkelvoudige rugslag.

Badkleding

Spring van de kant en zwem 100 meter schoolslag onderbroken door een hoekduik. Zwem aansluitend 25 meter enkelvoudige rugslag.

Beginnersborstcrawl en de rugcrawl.

Eisen diploma B

Met kleding

Spring van de kant en 1 minuut watertrappelen. Zwem vervolgens 50 meter schoolslag waarbij er onder de mat door word gezwommen en over de mat heen word geklommen. Zwem aansluitend 50 meter enkelvoudige rugslag.

Badkleding

Duik vanaf de kant in het water en zwem 7 meter onder water door een gat.

Spring met een hurksprong in het water en zwem vervolgens 125 meter schoolslag onderbroken door een hoekduik. Zwem aansluitend 75 meter enkelvoudige rugslag.

Borstcrawl en rugcrawl

Eisen diploma C

Met kleding

Spring van de kant en zwem aansluitend 5 meter onder water. Zwem aansluiten 50 meter schoolslag.

Met een hurksprong in het water en vervoer in rugligging een drenkeling over 10 meter.

Badkleding

Duik in het water en zwem vervolgens 250 meter schoolslag en/of rugslag.

Borstcrawl, rugcrawl, samengestelde rugslag en wrikken.

Zwem 10 meter polocrawl en gooi vervolgens de bal over een afstand van 2 meter naar een ander.