30 januari 2016

Over ons

lianneengertWij zijn Gert Schuitema en Lianne Bolt. Sinds eind 2015 zijn wij voor onszelf begonnen. Door onze inmiddels jarenlange ervaring als zweminstructeurs leek ons dit een geweldige uitdaging en een logische stap. We zijn nu een tijdje onderweg en we weten dat we de juiste beslissing hebben genomen.

Wij kennen elkaar door het werk. Voordat we aan Zwemschool Pieterburen begonnen waren we al een aantal jaren collega’s. Door het nauwe samenwerken kwamen we erachter dat we over veel dingen hetzelfde denken qua zwemlessen. We hebben bij andere werkgevers gezien hoe het er aan toe gaat en hoe de ‘regels’ zijn. Hier zijn we over gaan brainstormen: Hoe kunnen we het leuker maken voor het kind? Hoe kunnen we meer vooruitgang boeken? Hoe kunnen we de ouders er meer bij gaan betrekken? Al deze dingen hebben we meegenomen naar Zwemschool Pieterburen.

Ouders kunnen gelijk hun vragen stellen en hier direct een antwoord op krijgen. Als we zien of horen dat kinderen met tegenzin naar de zwemles gaan bespreken we met de ouders wat we hier samen aan kunnen doen. Eens in de twee maanden hebben we ‘cadeautjesweek’, dit om het kind te lonen voor de inzet en om te stimuleren voor de volgende lessen.

We hebben de afgelopen maanden gezien dat dit prima werkt en dat kinderen sneller vooruitgang boeken. Maar het belangrijkste van alles is toch het plezier. Het leren van zwemmen op een leuke manier. Het is bij ons de bedoeling dat de kinderen met een glimlach weer naar huis gaan.